MOCIÓ QUE PRESENTA LA CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR (CUP) PER A INSTAR A LA GENERALITAT DE CATALUNYA A FER FRONT A LA SITUACIÓ D'EMERGÈNCIA SOCIAL

Per aquest ple municipal d'avui, dilluns 5 de febrer, presentem dues mocions. Per una banda, presentem una moció per tal que la Generalitat restitueixi les lleis suspeses pel TC i que ens permetrien fer front a l'emergència social. Per altra banda, presentem una moció amb l'objectiu que la Seu esdevingui "Municipi de la República Catalana".

de la Candidatura d'Unitat Popular de la Seu d'Urgell creiem que cal donar valor als resultats legítims del referèndum de l'1 d'octubre i sobretot cal donar valor a la proclamació que el Parlament legítim de la Generalitat de Catalunya va fer el 27 d'octubre amb la proclamació la República Catalana.

 

Cal fer fora el govern usurpador que actualment s'ha apropiat a través d'un veritable cop d'estat de les institucions catalanes mitjançant l'article 155; i entenem que la única manera de fer-ho és desplegant la República Catalana des de totes les institucions començant també des dels municipis, perquè  la construcció de la República tan sols la podrem fer si som capaços de desplegar-la i organitzar-la des de tots els espais polítics i socials del territori català.

 

És per això, que tot i de manera simbòlica, creiem que cal que el municipi de la Seu d'Urgell reconegui i legitimi la voluntat popular i política de del referèndum de l'1 d'octubre i de la proclamació de la República Catalana per part del Parlament de la Generalitat de Catalunya i que instal·li cartells informatius a l'entrada de la població on es visualitzi  la Seu d'Urgell com a «Municipi de la República Catalana».

 

 

La Candidatura d’Unitat Popular de la Seu d'Urgell, proposa, a tots els grups municipals amb representació al ple municipal, que l’Ajuntament de la Seu d'Urgell, adopti els següents ACORDS:

 

1. Instal·lar uns rètols informatius a l'entrada de la població  on es visualitzi  la Seu d'Urgell com a  «Municipi de la República Catalana».

 

2. Fer arribar aquests acords al Parlament de Catalunya, al nou Govern de la Generalitat, així com a tots els grups parlamentaris de la cambra legislativa autonòmica.

 

 

 

Pau Lozano Peruchet

Portaveu del Grup Municipal CUP  la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell, a 29 de gener de 2018