MOCIÓ DESOBEDIÈNCIA!

Arran de les mocions presentades en diferents ajuntaments, consells comarcals i diputacions -en suport a la  Resolució 1/XI  sobre l’inici del procés polític a Catalunya aprovada el passat 9 de novembre pel Parlament de Catalunya- l'Estat espanyol i  determinats àmbits judicials, clarament polititzats, han iniciat una persecució indigna contra els ajuntaments catalans i els seus regidors i regidores.

Des de la Candidatura d'Unitat Popular de la Seu d'Urgell instem als regidors i regidores del nostre ajuntament de la Seu a la desobediència i no ens supeditem a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional,  de manera que es comprometi el ple i el govern municipal a no respondre als requeriments judicials rebuts procedents d'aquesta persecució indigna referent al suport del 9N.

Entenem que per fer un pas més cap al procés d'independència que hem iniciat cal desobeir aquelles institucions que creiem estan carents ja de legitimitat democràtica, i cal complir el mandat popular sense por.

MOCIÓ DE LA CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR DE LA SEU D’URGELL.

 

FEM UN PAS MÉS CAP A LA INDEPENDÈNCIA, SENSE POR.

 

 

El passat 9 de novembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Resolució 1/XI  sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015. Per donar suport a aquesta Resolució, el món local de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) ha anat aprovant una moció que, a hores d’ara, ja ha estat secundada per 280 institucions de representació local a través dels seus plens, entre aquests municipis, un dels primers de mostrar el suport va ser el de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Una manifestació política, una expressió plenament legítima. El món local és sobirà i ha de poder expressar-se amb llibertat.

Arran d’aquests acords, l’Estat espanyol i determinats àmbits judicials, clarament polititzats, han iniciat una persecució indigna contra ajuntaments catalans  i els seus regidors i regidores. A més, l’Audiència Nacional ha obert una causa general, per investigar l’Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis i l’Assemblea Nacional Catalana.

L’obstinació de la Fiscalia per judicialitzar el procés independentista intentant obrir vies per atemorir, a través de l’amenaça d’un procés judicial, als regidors i regidores dels nostres Ajuntaments s’ha vist emparada pel Magistrat Ismael Moreno del Jutjat Central d’Instrucció 2 de Madrid amb l’excusa de les resolucions aprovades en suport a la Resolució del 9N del Parlament de Catalunya.

Cal doncs que el poble i les institucions catalanes  deixem de supeditar-nos  a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, carents ja de legitimitat democràtica. Cal exercir la desobediència: per fer una truita, caldrà trencar els ous.

En consonància al que s'exposa al punt vuitè de la citada Declaració i davant de tot aquest escenari de persecució indigna, el grup municipal de la CUP proposa al ple de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell l’adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Manifestar que el Ple d’aquest ajuntament està sotmès, exclusivament, a la voluntat popular emanada de la ciutadania i que, per tant, si aquesta es troba en contradicció a les ordres dictades per tribunals espanyols democràticament deslegitimats, aquest Ple no col·laborarà amb aquestes en la persecució de persones escollides democràticament per exercir les seves obligacions i que, per tant, no respondrà als requeriments rebuts.

Segon.- Donar ple suport a les persones que, a causa d'aquests requeriments puguin ser encausades o citades a declarar per part de l'Audiència Nacional.

Tercer.- Exigir doncs al cos dels Mossos d'Esquadra i a la Conselleria d'Interior que desatenguin les ordres de la mateixa Audiència ja que aquestes tenen com a objectiu trobar les excuses per poder imputar a regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses per haver dut a terme la seva funció de representació popular.

Quart.- Emplaçar a la resta d'Ajuntaments requerits a desatendre les peticions d’informació que estan arribant per part dels Mossos d’Esquadra i, al mateix temps, exigim al Conseller d’Interior, Sr. Jordi Jané,  que ordeni als Mossos d’Esquadra que deixin de dirigir-se als Ajuntaments i s’abstinguin d’obeir qualsevol altre requeriment que els arribi per part de l’Audiència Nacional en relació a la criminalització de l’activitat democràtica dels nostres ajuntaments.

Cinquè.- Comunicar l’adopció d’aquests acords a les entitats municipalistes (AMI, ACM i FMC), al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Govern de la Generalitat valenciana, al Govern de les Illes Balears, al Govern d’Aragó, i als governs de l’estat espanyol i francès.

 

 

 

 

 

 

Pau Lozano Peruchet

Regidor de la Candidatura d'Unitat Popular de la Seu d'Urgell

La Seu d'Urgell, 6 d'abril de 2016